Elektrik bandının bir diğer adı;izole banttır. Elektrik bantları, beyaz eşya, elektronik eşya, inşaat ve tamir endüstrisindeki uygulamalar için kullanılır.
Elektrik bantları:Enerji, Otomotiv, Havacılık, Beyaz eşya, Elektronik, İnşaat, Özel Araçlar, Ordu, Tıp, Mobilya, Genel Endüstriyel alanlar gibi sektörlerde kullanılmaktadır.
Beyaz eşya sektöründe elektrik bantları, buzdolabı, televizyon, klima gibi elektrikli cihazlarda ısı, ses ve elektrik izolasyonu uygulamaları için kullanılmaktadır. Ayrıca klimaların boru yalıtımında da kullanılır. Elektrik bantları, elektriğin izole edilmesini sağlayan, yüksek ısıya dayanıklı türde bantlardır. Bu tür elektrik bantları, ısı ve ses yalıtımı için kullanıldıkları için hemen her alanda geniş bir kullanım alanına sahiptir.
3M Elektrik Bandı Ürünleri Nelerdir?
3M Elektrik Bandı Ürünleri, kullanım alanına göre birçok çeşitten oluşur. Elektriksel yalıtım bantları, binalar için kullanılan bakım ve onarım bantları ve inşaat,tamir ve enerji dağıtımı için olan türleri: PVC (polivinil klorür) bantlar (vinil elektrik bantları), mastik bantlar ve kauçuk bantlar olmak üzere üç tiptir. Elektrik bantları değişik malzemelerden üretilmektedir.
Vinil elektrik bantları, elektrik tesisatını korur ve yalıtımını sağlar. Bunun dışında her türlü tamirat, kurulum ve üretim projeleri için kullanılan bu bantların yüksek bir ısı ve ses yalıtımı ile birlikte koruma ve işaretleme amacı ile de kullanılır.
Mastik elektrik bantları, 600 volta kadar elektrik bağlantılarını korur ve yalıtır. Kendiliğinden erime özelliğine sahip özel bir kauçuk türünden imal edilmiş olan mastik bantlar, ısı ve elektrik yalıtımı ile birlikte nem yalıtımı sağlama özelliğine de sahiptir. Bu bantların yalıtım özelliği üretiminde kullanılan bitül bazlı kauçuk malzemeden kaynaklanmaktadır. 3M mastik bantlar, PVC sırtlı, birincil yalıtımlı lastik sırtlı veya sırtsız olarak satılmaktadır.
Kauçuk elektrik bantları, elektrik bağlantılarının yalıtımında kullanılan ve aynı zamanda sızdırmazlık sağlayan ürünlerdir. Gerek bara bağlantıları, gerekse genel bağlantı yalıtımlarında güvenle kullanabileceğiniz bu ürün astarlı ya da astarsız çeşitleri olan yüksek ya da düşük voltaj bağlantıları için nem yalıtımı da yapan, 130 dereceye kadar ısıya dayanıklı ve sağlam ürünlerdir. Ayrıca kauçuk bant kategorisinde yer alan silikon kauçuk elektrik bantları yüksek gerilim kablolarını sonlandırmak amacıyla koruyucu bir sargı malzemesi olarak kullanılmaktadır.
Destek malzemesi polyester olan elektrik izolasyon bantları ise, 130 dereceye kadar dayanıklı, ince bant kullanılması gereken yüksek izolasyon uygulamalarının yapılacağı yerlerde kullanılır.
Destek malzemesi kalaylı bakır olan elektrik bakımı uygulamaları için kullanılan elektrik ekranlama bantları, kablo birleştirme ve sonlandırma işlemleri için kullanılan kablo izolasyon ve yüksek gerilim ek başlık montajlarında kullanılmaktadır.
Elektrik bantları kategorisinde kablo bağlantısı, kablo ceket tamiri, kablo izolasyonu ve kablo gruplama amacıyla kullanılan çok geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Her ihtiyaca uygun bir elektrik bandı ürününü bulmak mümkündür.
Tüm elektrik bandı ürün çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmak, güvenli ve hızlı alışveriş yapabilmek için Megabant’ı ziyaret edebilirsiniz. Megabant, stoklu çalışmaktadır. Bu çalışma sisteminde stok takibi yapılmakta ve tüm ürünlerin stok bilgisi tutulduğu için hızlı teslimat yapılmaktadır. Elektrik bandı fiyatları, elektrik bandı, elektrik bandı görselleri,elektrik bandı çeşitleri, hızlı teslimat ve güvenli alışveriş için form doldurulmasını öneririz. Bu şekilde ihtiyacınız olan tüm elektrik bandı, elektronik bant ve bu kategoride yer alan tüm elektrik bandı ürünlerinin satış ve teslimatı kolay ve hızlı olacaktır.
Elektronik Bandı – Elektrik Bandı Kullanım Alanları Nelerdir?
Elektronik bandı, bir bord üzerinde bulunan ve üzerinde işlem yapılmayacak olan bileşenlere ısı temasını önlemek amacıyla kullanılan izolasyon bantlarıdır. Bu bantlar, özellikle cep telefonu gibi küçük boyutlardaki elektronik cihazların tamiri için kullanılırlar ve bu tür elektronik cihazlarda tamir edilecek parça dışındaki diğer kısım ya da parçaların korunması amacına hizmet ederler. Bir başka deyişle diğer parçaların yüksek ısıdan zarar görmesini engellerler. Elektronik bantlar yüksek ısı yalıtımı gerektiren bu tür tamirat işlerinde örneğin lehimlemelerde 250-300 dereceye kadar izolasyon sağlarlar.
Elektrik bantları, yalıtım ve koruma, kablo ceket tamiri, inşaat, tamir ve enerji dağıtımı ile ilgili yaygın bir kullanım alanına sahiptir. Elektrik bantlarının geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Elektrik bantları, özellikle beyaz ve elektronik eşya sektöründe, üretim aşamasında ısı ve elektriğin iletilmesi için kullanılmaktadır. Bobin, kapasitör, kablo tesisatları için kullanılırlar. Elektrik bantları ayrıca inşaat ve tamir endüstrisinde koruma amacıyla ve ayrıca yalıtım ve işaretleme aracı olarak da kullanılırlar.
Bazı tür elektrik bantları,elektriksel yalıtımlarda tel-bağlantı ve konnektörlerin yalıtımında, kabloların kaplanması hasarlı yalıtımların onarılması, kablo ceket tamiri ve kabloların sabitlenmesi ve paketlenmesi için kullanılır.
Elektrik Bandı Elektriği İletir Mi?
Elektrik bantları, uzun yıllardır tesisat bağlantı kablolamaları ve elektrik bağlantılarında kullanılmaktadırlar. Kabloların birbirine eklenmesinde yalıtkanlık sağlarlar. Elektrik bantları,elektriği iletmezler bir başka deyişle iletken özellikleri yoktur.
Endüstriyel Elektrik Bandı Kaç Dereceye Kadar Dayanır?
Endüstriyel elektrik bantları yüksek ısıya dayanıklı ürünlerdir. Bu kategori içerisinde yer alan bazı elektrik bandı ürünleri, -18 dereceden 130 dereceye kadar oldukça düşük ısılardan, çok yüksek ısılara dayanıklıdırlar. Çok soğuk hava koşullarından çok sıcak ısılara kadar dayanıklılık gösteren endüstriyel elektrik bantları, yüksek gerilimli kablolar ve kablo tesisatları için koruma ve izolasyon sağlarlar.
130 dereceye kadar yüksek ısıya dayanıklı elektrik bantları yüksek gerilim bağlantıları için kullanılan ürünlerdir. Bu tür elektrik bandı ürünleri, kablo korumasının maksimum şekilde devam etmesini sağlarlar. Böyle meydana gelebilecek yangın ve patlama risklerini ortadan kaldırarak güvenli bir kullanım sağlarlar.