Keşfinden önce, ürünlerini dış etkenlerden korumak için düz plastik filmlere saran kullanıcılar, plastik filmlerin sadece olumsuz hava koşullarına karşı koruma sağladığını fakat, darbelere, düşmelere, çizilmelere ve titreşimlere karşı koruma sağlamadığını görmüşlerdir. Balonlu naylon 1957 yılında Alfred Fielding ve Marc Chavannes adında iki mühendis tarafından bulunmuştur. İngilizcede “bubble wrap” veya “air bubble wrap” olarak isimlendirilen ürün, dilimize “balonlu naylon” olarak geçmiştir.

Balonlu naylon, ambalaj sektörünün vazgeçilmez materyalleri arasındadır. Ürünlerin taşınmasında ve saklanmasında kullanılır. Saydam, esnek ve yumuşak yapısı sayesinde özellikle kırılabilen ve kolayca zarar görebilecek malzemelerin ambalajlanmasında balonlu naylon kullanılır.*** Ürünlerin fiziksel zarar görmesini engellemenin yanısıra kötü hava koşullarına karşı da korumaktadır. Halk arasında pıt pıt naylon veya baloncuklu naylon olarak bilinir.

İsminden anlaşılacağı üzere plastikten ham maddeden üretilir. Bu madde polipropilen veya polietilen olabilir. Şekil olarak; türüne göre farklı boyutlarda sıralı olarak yerleştirilmiş, içi hava dolu ve çıkıntılı çok sayıda yarım küre hava baloncuğundan oluşmuştur. Balonlu naylon, Kırılabilir veya kolay zarar görebilen materyaller için yastık görevi görür. Tek kat kullanılabileceği gibi birden fazla kat olarak da uygulanabilir. Birbirinden farklı türleri bulunmaktadır. Bunlar:

  1. Küçük balonlu

  2. Küçük balonlu hava yastıklı

  3. Büyük balonlu

  4. Büyük balonlu hava yastıklı

Küçük balonlu türlerde balon dış yüzeyde bulunmaktadır. Bunlar ekonomik tür olarak da geçmektedir. Küçük balonlu hava yastıklı türler ise normal yapısında dışarıda olan balonların önünde bir film tabakası daha bulunur. Balonların iki yumuşak tabaka arasında olması ekstra koruyucu bir özellik sağlar.

Büyük balonlu türler, küçük balonlu türlerle aynıdır. Balonlar dış düzeydedir. Büyük balonlu hava yastıklı türler yine küçük balonlu hava yastıklı türlerle aynıdır. İki yumuşak plastik yüzeyin arasında büyük balonlar bulunur.

Büyük balonlu türler, küçük balonlu türlere göre daha fazla koruma sağlar. Buna ek olarak balonlu naylonun koruma seviyesi, balonların boyutuyla ilişkili olduğu gibi, üretildiği maddeye (polipropilen veya polietilen) göre de değişir.

Elektronik sektöründe kullanılacak balonlu naylonlarda, naylonun üretildiği maddenin antistatik olması oldukça önemlidir. Antistatik olmayan balonlu naylon malzemeleri statik enerji üreterek taşınan elektronik ürüne zarar verecektir.

Balonlu naylon, çoğunlukla koyu renkli atık materyallerin geri dönüşümüyle elde edilir, şeffaf ve hafif bir ambalaj malzemesidir. Geri dönüşümü yapılabildiği için çevreye zarar vermeyen bir ambalaj malzemesidir.

Balonlu Naylon Ne İşe Yarar?

İçi hava dolu balonlara sahip olan balonlu naylon, beklenmedik darbeleri yumuşatır, ürünlerin zarar görmesini önler. Farklı boylarda üretilebilesinden dolayı ambalajlanacak ürüne göre kolaylıkla ayarlanabilir.

Ambalajlama yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur, ambalajlanan ürünün hassasiyetidir. Çok hassas veya değerli bir ürün ambalajlanırken birden fazla kat ile sarılarak koruma oranı arttırılabilir. Balonlu naylon, Kolay kullanımı sayesinde her türlü ürünün ambalajlanmasını mümkün, kolay ve pratik kılar.

Ambalajlama ürünü olarak balonlu naylon, değerli eşyalarınızı ve malzemelerinizi her türlü darbe, düşürme ve şoklardan doğacak çizilme ve kırılma gibi zararlara karşı korur. Koruyucu ambalaj malzemelerindendir ve koruyucu ambalaj malzemesi listesinin başında yer alır.

Balonlu naylonun kullanıldığı sektörlere örnek olarak:

  • İlaç

  • Cam

  • Çelik

  • Mobilya

  • Beyaz eşya

  • Elektronik

Bu ve daha birçok sektörde kullanılan balonlu naylon, ürün satışı ve transferi gibi birçok alanda kullanılır.

Özellikle hassas elektronik aletlerin nakliyesinde kullanılırken, kullanılacak balonlu ambalaj naylonu antistatik plastik malzemeden üretilmiş olmalıdır ve büyük balonlu naylon tercih edilmelidir. Çünkü ambalajlanmış elektronik ürün için en üst düzeyde darbe, titreşim ve şok koruması sağlanmış olunur. Bunun yanında antistatik plastik malzeme kullanımı, ürünün bozulmasına yol açacak statik enerjinin meydana gelmesini engelleyecektir.

Balonlu Naylon Nerede Satılır?

Balonlu naylon imalatı, plastik hammaddeden üretilmiş ürünler ile çalışan şirketler tarafından yapılmaktadır. Balonlu naylon üreticileri, ürününüze uygun boy ve ebatlarda küçük veya büyük balonlu naylon üretimi yapmaktadır. Megabant olarak, siz değerli iş ortaklarımız ve müşterilerimizin ürünlerinin güvenliği için ve şık bir sunum sağlaması adına en uygun ölçüye göre ağzı bantlı ve kapaklı balonlu malzemelerden torbalar üretmekteyiz. Stok tutmamız sayesinde oldukça hızlı şekilde teslimat yapabiliyoruz. Müşteri memnuniyetini birincil hedefimiz olarak görmekte ve müşterilerimizin çeşitli gereksinimlerine yönelik farklı fiyat ve kalitede çözümler sunmaktayız. Şunu da eklemeliyiz ki siz değerli iş ortaklarımız ve müşterilerimizin sorularını, isteklerini ve görüşlerini almaktan büyük bir zevk duyarız.

Balonlu Naylon Hangi Yüzeylere Uygulanabilir?

Balonlu ambalaj naylonu, taşıma veya saklama sırasında hassasiyet gerektiren tüm ürünlere uygulanabilir. Transfer edilmek üzere paketlenmiş ürünlerin dış yüzeylerine sarılarak fiziki hasarlardan koruduğu gibi nem ve rutubete karşı da bir bariyer görevi görür. Bunun yanı sıra plastik maddeden üretilmiş olması balonlu naylonların kötü hava koşullarına karşı koruma sağlamasınada imkan tanır. Paketlenmiş ve taşımaya hazır ürünlerin dış cephesinde kullanıldığı gibi paketlerin içlerinde de ayırıcı madde olarak kullanılabilir. Balonlu naylon, paketlenmiş ürünlerin taşınması sırasında sağladığı koruyucu unsur olma özelliği dışında içinde tuttuğu hava dolu baloncuklar sayesinde ısı yalıtımı için kullanılması da mümkündür.

Balonlu Naylon İmalatı ve Transfer Süreci Nasıl İşler?

Birçok sektörün değişilmez ambalaj malzemesi olarak yer alan balonlu naylon, iki adet polipropilen veya polietilen film tabakasının arasına balonlu bir ara kat oluşturmak suretiyle lamine edilerek üretilir. Yani ısı ve basınç yardımıyla birbirinden farklı yüzeylerin çeşitli baskılama ve yapıştırma yöntemleri ile bir araya getirilmesi sonucu tek bir katman halinde getirilmesi ve bu şekilde kullanılmasıyla üretilir.

Stoklarımız dahilinde istediğiniz boy ve ebatlarda balonlu naylon bulunması durumunda en kısa sürede transferi başlatıyoruz. İstediğiniz boy veya ebatlarda balonlu naylon stoklarımızda bulunmuyor ise bu ürünü en kısa sürede tedarik edip sizlere ulaştırıyoruz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page