Tıbbi Bant Nedir?
Tıbbi bantlar, genellikle ilaçlı bir maddeyle kaplanmış plastik veya kumaş bir filmden üretilen ilaçlı veya koruyucu yara kapatıcılardır. Tıbbi bantlar, Yaralanmalar, kas ağrıları, incinme ve burkulmalardan kaynaklı ağrılar, tıbbi operasyonlar sonrası iyileşme süreci içerisinde gereken durumlar ve bunlara benzer medikal sorunlar için bölgesel olarak kullanılan ürünleri ifade eder.
Tıbbi bantlar, kullanıldığı bölgeyi, kirden, bakterilerden ve her türlü hasardan korur.
Tıbbi Bant Kullanım Alanları Nelerdir?
Tıbbi bantların kullanım alanları oldukça yaygındır. Son yıllarda medikal alandaki hızlı gelişim ve ilerlemeler, tıbbi bantların kullanım alanlarının genişlemesine ve çeşitlerinin artmasına neden olmuştur. Artık sadece tıbbi kurumlarda değil, gelişen teknoloji sonucu sportif faaliyetler nedeniyle son yıllarda spor sektöründe de kullanılmaya başlanmıştır.
Tıbbi bantlarların çeşitlerine göre kullanım alanları da değişiklik gösterir.
Tıbbi Bant Çeşitleri Çeşitleri Nelerdir?
Tıbbi bant çeşitleri; atletizm bantları (kinesiyoloji bantları), doğrudan uygulama için yapışkan bantlar, diğer tıbbi yapışkan plakalar, transdermal absorpsiyon bandı formülasyonları şeklinde kategorize edilebilir.
Atletizm ( Kinesiyoloji ) Bantları:
Gerek profesyonel sporcular ve gerekse amatör sporcular atletizm veya ağrı bandı olarak adlandırılan bantlar, kinesiyoloji bantlarıdır. Bu tür kinesiyoloji bantları: Eklem ağrıları, sırt ağrıları ve buna benzer pek çok sorunu tedavi etmek için kullanılır. Genellikle bireysel ve takım sporu yapan profesyonel sporcular kullanıyor olsa da amatör şekilde spor yapan sporseverler de kinesiyoloji bantlarını kullanmaktadırlar. bu tür tıbbi bantları kullanmak için spor yapıyor olmanıza gerek yoktur. Herhangi bir kas veya eklem ağrısı için sportif faaliyetlerden kaynaklanmıyor olsa da bu bantları kullanılması mümkündür. Rulo halinde satılır ve kırmızı, mavi, pembe, yeşil, sarı, ten, mor ve daha başka renklerde çeşitlere sahiptir.
Doğrudan Uygulama için Yapışkan Bantlar:
Bu tür tıbbi bantlar, daha hafif, orta düzeyde yapışkan madde kullanılarak üretilen bantlardır. Bu tür bantlar, doğrudan yara veya ağrılı cilt yüzeyi üzerine yapıştırılarak kullanılırlar. Orta düzeyde yapışkan malzeme kullanılmasının sebebi; bantların,işlevini tamamladıktan sonra çekip çıkarılırken oluşacak acının minimum düzeyde olmasını sağlamaktır. Kullanılan yapışkan malzeme ve bandın üretiminde kullanılan malzeme, kaşındırıcı, alerji oluşturucu ve tahriş edici değildir.
Transdermal Absorpsiyon Bandı Formülasyonları:
Bu sisteme transdermal sistem denir. Sistemin özelliği; ilacın ciltten emiliminin sağlanması ve vücuda iletilmesidir. Oral yoldan alınan ilaçların bir alternatifi olan bu tür bantlar, “yapıştır ve iyileş” özelliklidir. Oral yoldan alınan ilaçların fazla doz, yemek-sindirim borusu ve karaciğerin zorlanması gibi dezavantajlarını ortadan kaldırır. Geçici aşırı ilaç absorpsiyonu önlemek için doz kontrolü olanağı sunar. Ayrıca son derece kullanışlı, pratik ve kullanımı kolaydır. Günlük hayatın akışını bozmaz ve kullanıcı, yanında oral yoldan alınan diğer formlardaki ilaçları yanında taşımak veya belli bir yerde bulundurmak zorunda kalmaz. Yaşam kalitesini arttıran ve günlük hayat rutinine ek bir yük ve zorluk getirmeyen bir ürün formülasyonudur. Bu tür tıbbi bantların tercih edilmesi için çok fazla sebebi vardır.
Diğer Tıbbi Yapışkan Plakalar:
Bu tür içerisinde yer alan tıbbi bantlar, çok zengin bir ürün familyası içerisinde yer almaktadırlar. Bu grupta yer alan tıbbi bantlar;acil durumlar için kullanılan yapışkan plakalar, manyetik bağlantılar ve doğrudan insan bedenine uygulanan ürünlerdir. Bunlar gözenekli (poröz yapıda) işleme tabi tutulmuş plakalar olabildikleri gibi, çeşitli gereksinimleri karşılayacak formlarda da olabilirler. En yükse işlevselliğe sahip olacak şekilde tasarlanmış olup, tıbbi kullanımın ötesine geçen kullanımları da mevcuttur. Örnek olarak; elektrot sabitlemesi, iğne sabitlemesi ve manyetik partiküller, sayılabilir.
Flaster Bant
Flaster tıbbi bantlar, Tıbbi bantların en önemli ve yaygın kullanılan çeşitlerinin başında gelir. Pansuman ve sargıların tutturulması amacı ile kullanılmasının yanı sıra cerrahi müdahaleler sonrası da kullanılan çok işlevli bantlardır. Cerrahi müdahaleler sonrası müdahale görmüş bölgedeki yaranın üzerinin kapatılması, örneğin üzerine sargı bezi konduktan sonra sargı bezinin sabitlenmesi için kullanılır. Ya da el-ayak gibi uzuvlarda su toplaması veya nasır oluşması durumunda da kullanılarak gerek açık yaranın mikrop kapması gerekse bölgeyi iyileştirmek için kullanılan ilacın, bölge üzerinde kalarak etkili olmasını sağlar.
Flaster tıbbi bantların,nem, ter, su gibi etkenlere karşı oldukça yüksek bir dayanıklılığı vardır.Yaraların kapatılması ve dış etkenlerden korunması için sağlık kuruluşları için tercih edilen flasterler, farklı boyutlarda üretildikleri için kullanımı da oldukça kolaydır. Yapışkan maddeleri çinko oksit bazlıdır. Bu da flasterlerin, istenmediği sürece uygulandıkları yer üzerinden çıkmasını engeller. Özel bir dokuda üretilmektedirler. Bu sebeple enine veya boyuna kesilebilir, yırtılabilir yani küçültülebilir. Böylece istenen ebatta kullanılabilirler. Elastik bir yapıları olduğu için hareket kabiliyetini kısıtlamazlar. Her türlü büyüklükteki flaster tıbbi bantlar, röntgen ışınlarını geçirme özelliğine de sahiptir.
Yara Bandı
Çok sık ve fazla kullanılan tıbbi bantlar arasında yer alan yara bantları; vücudun çeşitli yerlerinde cilt üzerinde oluşan küçük yara ve kesikleri iyileştirmek ve korumak amacıyla kullanılan ürünlerdir. Bazı yaraların kuru bir ortamda iyileşmesi gerekirken bazılarının iyileşmek için nemli bir ortama ihtiyaçları vardır.
Yaraların sudan,kirden ve mikrop, virüs veya bakterilerden korunması ve daha hızlı ve kolay iyileşmesi için değişik şekil ve özelliklerde üretilmektedirler. Su geçirmez, transparan (şeffaf) ve yuvarlak biçimde yara bandı türleri vardır.
Suya dayanıklı yara bantları; suya temas edebilmenize olanak sağlarlar. Böylece günlük rutininiz bozulmaz ve günlük işlerinizi zorlanmadan yapabilirsiniz.
Transparan (şeffaf) yara bantları ise; cildinizle renk ve ton uyumu sağladıkları için görünmez özelliğe sahiptir. Böylece hem estetik görünürler ve hem de cildinizle bütünleşirler.
Yuvarlak yara bantları; yuvarlak oldukları için hem daha küçük ve hem de tam olarak yaranın boyutlarına uygun olmaları nedeniyle daha kullanışlıdırlar. Doğrudan yaranın üzerine kolayca yapıştırılabilme özelliğine sahip son derece pratik bantlardır.
Tıbbi ilerlemeler, yara bantlarının, yaraların daha kolay ve hızlı iyileşmesini sağlayacak özellik ve içeriklerle üretilmelerini sağlamıştır. Bununla birlikte yara bantlarının ten rengi dışında başka renk seçenekleri de bulunmaktadır. Bu da yara bantlarının daha estetik görünmesini isteyenler için farklı bir alternatif oluşturmaktadır.
Tıbbi bantların tüm çeşitlerini Megabant’ta inceleyebilir, kolay ve güvenli alışveriş yapabilirsiniz. Megabant, stoklu çalışmaktadır. Bu sayede Megabant, daha hızlı teslimat yapar. Endüstriyel kuruluşlar, Üreticiler ve kurumsal firmaların her türlü tıbbi bant gereksiniminin karşılanması için Megabant, her daim stok kontrolü yapmakta ve müşterilerini mağdur etmemek için sık sık stoklarını güncellemektedir. Tıbbi bant ürün çeşitleri, özellikleri, görselleri ve diğer konularda daha detaylı bilgi almak ve hızlı teslimat için form doldurulmasını öneririz.
Tıbbi Bant Fiyatları Ne Kadar?
Tıbbi bant fiyatları, çeşitlerine ve kullanım amaçlarına göre farklılık göstermektedir. Tıbbi bant çeşitleri, özellikleri, kullanım alanları, tıbbi bant görselleri ve tıbbi bant fiyatları hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için bize hemen ulaşabilirsiniz. Megabant’ın stoklu çalışma sistemi, endüstriyel kuruluşlar, üreticiler ve kurumsal firmalar için kolaylık ve avantajlarla doludur. Tıbbi bant fiyatları, ucuz tıbbi bantlar ve geniş ürün seçeneklerine ilişkin fiyat bilgisi için form doldurulması gerekmektedir. Bu sayede uzmanlarımız size kısa sürede ulaşarak tüm sorularınızı yanıtlayacaktır.